04 Mar

HMO är en strategi som vi har valt att fokusera på just nu. Men vad är en HMO och vad är fördelarna för oss som investerar i denna strategi? 

HMO är en engelsk förkortning och står för House in Multiple Occupation. Kort beskriver kan man säga att det är som våra svenska studentlägenhet fast för arbetande människor. HMO är otroligt populärt i UK inte bara för oss som fastighetsinvesterare utan också för unga arbetare och studenter. HMO är för många i UK det första boendet man skaffar efter man är klar med sina studier, men det är även många som använder HMO om man jobbar på en annan ort och inte kan åka hem över veckan. Många företag hyr HMO för sina anställda så dom har någon stans att bo, exempel sjukhus som har läkare på jour. 

HMO är ofta ett större hus där man hyr ett eget rum och man delar på gemensamma utrymmen så som kök, vardagsrum, toa/dusch.

HMO en-suite är rum där man har en egen toa och dusch i sitt rum. Detta har på senaste tiden blivit alt mer populärt mycket för att det blir lite mer privat, man behöver inte köa på morgonen för att toan ska bli ledig. Dessa rum är så klart lite dyrare än dom vanliga HMO rummen utan toa och dusch

Det finns också någon som heter HMP en-suite generous som förutom rummet, toa och dusch också har tillgång till ett mindre kökspentry eller fullskaligt kök. Dessa HMO är inte så vanliga men dom förekommer. Något som avskräcker kan vara priset då dom är betydligt dyrare än en enkel rum. 

Det är inte bara singlar som bor i HMO, det är inte ovanligt att par bort tillsammans i ett rum. Dessa rum kallas då oftast för par rum.Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.