11 Jun
11Jun

De flesta är intresserade av att investera sina hårt förvärvade pengar för att få avkastning, men långt ifrån alla har tid/lust/energi/kunskap/möjlighet att göra det. Det kan också vara skrämmande att låta pengarna lämna det där trygga bankkontot där man har koll på dem och kan se dem varje dag. 


Aktier & Fonder

Att investera på börsen är en väg att sätta sina pengar i arbete. För 2,5 år sedan öppnade jag ett konto för att testa. Jag läste på om olika fonder och gjorde några affärer. Idag har jag åtta olika fonder som har hängt med i princip från start, dessa har ökat i värde med mellan 4,83% & 74,29%. Men längs vägen har det även visats röda siffror på nästan allihop. 

Aktier har jag spekulerat ännu mer med, för jag har varken haft intresset eller lusten att riktigt sätta mig in i företagen, vilket har visat sig på resultaten. Några har jag sålt med förlust, andra med vinst. De jag har på kontot idag visar från -79,88% till +102,75%. 


Fastigheter

Största delen av vårt kapital har vi valt att placera i våra företag i UK och köpt fastigheter för. För mig känns det väldigt tryggt & lätt att förstå, till skillnad från innehavet vi har på börsen. Vi köper fastigheterna för att komma åt kassaflödet (förutom de mjuka värdena förstås, som ex att skapa ett tryggt och fint boende för en familj) även om vi också över tid kommer gynnas av värdeökning. Detta har vi redan fått se på vår lägenhet i Nottingham som ökat i värde med 26% på strax över ett år. Även om den hade gått ner i värde hade det inte spelat någon roll just nu, eftersom det inte är viktigt förrän vi ska sälja och det ligger inte med i den närmaste tidsplanen för denna lägenhet. 


Vad gör du?

Så, hur är det för dig? Känner du att du inte har tid/lust/energi/möjlighet att sätta dig in i olika investeringsformer just nu? Häng på oss då istället! Dra nytta av vår tid, våra kontakter, vår kunskap och vår lust att lära och utveckla oss och våra projekt! 

Klicka här för att läsa mer om hur det går till!
 
Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.