30 May
30May

Inflation

Priset på varor och tjänster ökar varje år, detta kallas för inflation. Riksbanken har som mål att vi i Sverige ska ha en inflation på 2%. Det betyder att dina pengar tappar 2% i värde per år. Enkelt förklarat så är hundralappen du hade i plånboken vid årets ingång värd 98 kr vid årets slut, om du har den kvar.  


Hur påverkar inflationen dig?

Låt oss leka med tanken att du ärver 1.000.000:- när du är 25 år gammal. Du sparar alla pengar på ditt bankkonto med 0% ränta tills du går i pension vid 67 års ålder. Hur mycket är den miljonen värd den dagen du går i pension? Svaret är skrämmande, din miljon är nu bara värd 428.000:-. Det är en minskning med 57% tack vare inflationen. För att motverka denna värdeminskning skulle du behöva sätta in 1.675:- varje månad tills du går i pension. 


Botemedel mot Inflation

Istället för att spara mer för att kompensera för värdeminskningen kan du investera dina pengar i något som ger dig en avkastning för att motverka inflationen.

Vi på Anjamo Invest Ltd gör det möjligt för alla som har kapital på banken att vara med och investera tillsammans med oss i våra fastighetsprojekt.
Om du investerar 200.000:- i ett projekt till en ränta på 8% har du efter ett år 216.000:-. Hade du istället haft kvar pengarna på banken hade du fortfarande haft dina 200.000:- vid årets slut, fast de hade bara varit värda 196.000:-.

Visst känns det bättre att investera pengarna i något som ger dig mer pengar?!


Vad kan du göra nu?

Vi brinner verkligen för våra fastighetsinvesteringar och möjligheten att hjälpa andra att få avkastning på sina pengar. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa varandra!  


Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.